-
/

  

 


Wat voorheen de tropen maanden genoemd werden, is tegenwoordig heel normaal. Elke avond extra aan het werk tot middernacht om al mijn deadlines te kunnen na komen. Ik baal van mijn eigen keuzes om weer te veel leuke opdrachten aan te nemen en mijn perfectionisme die het proces nou niet bepaald versneld..

Aangezien dit kleintje ons allerlaatste kindje zal zijn, wil ik extra genieten van de zwangerschap. Langer genieten van dat getrappel in mijn buik en lekker mee fantaseren over het geslacht wat nog altijd een verrassing was voor ons. Ik neem mezelf voor om met de 30 weken, maand augustus, geen fotoshoots meer aan te nemen zodat ik 4 weken mezelf de tijd geef om alles af te ronden. Het idee was om tussendoor rust te kunnen pakken en meer te luisteren naar mijn lijf.

Het einde van de maand augustus is in beeld en helaas moest ik toch al eerder de handdoek in de ring gooien dan gehoopt. Nog drie fotoshoots in het vooruitzicht maar de combinatie van een lage bloeddruk en een hoge adrenaline deed mijn lijf niet veel goeds. Mijn lijf wilde dat ik stopte met fotograferen maar ik kon het gewoonweg nog niet accepteren. Ik haal nog zoveel voldoening uit de fotografie en wil graag mijn afspraken na komen. Klanten waar ik al jaren fotografeer die nu opnieuw een kleintje mogen verwelkomen. Juist die fotoshoots vind ik zo fijn om te doen, om mee te groeien met hen als gezin.

Maar na drie keer zwarte vlekken voor mijn ogen tijdens het fotograferen, waaronder een keer met een baby in handen, wist ik dat het klaar was. Geloof me, daar zijn aardig wat tranen voor gelaten maar ik moet op zoek naar een alternatief. Gelukkig was die oplossing binnen enkele dagen gevonden. Collega fotografe hebben de fotosessies opgepakt zodat het voor iedereen beter zou zijn. Mijn lieve klanten alsnog mooie foto's en ik meer rust.

Inmiddels zitten we in september en ben ik over de 35 weken zwanger. Ondanks dat het fotograferen niet meer gaat, voel ik me nog goed en ben ik nog steeds elke avond tot laat aan het werk. Het werk moet nu echt bijna afgerond zijn voordat de baby wordt geboren.. Nog even knallen en dan mag die kleine komen.

Zou de baby netjes wachten tot mijn deadlines zijn afgerond?!

In week 38 van de zwangerschap rond ik mijn laatste fotoreportage af en komen de fotoalbums binnen voor mijn klanten. De meeste albums kan ik nog hoogzwanger overdragen. Altijd fijn om zelf te doen en nog even kort te kletsen over alle mooie foto's en hun plannen ermee. Er zijn zelfs klanten die wachten tot na mijn verlof om samen een wandcollage te ontwerpen met de foto's. Zo bijzonder! Ik kijk er nu al naar uit.

Vier dagen over tijd maar daar is ze dan eindelijk. Ja, een 'ze'. Een zusje voor Mila en Aukje en een dochter voor mij en Robin. Zo bijzonder en zo ontzettend dankbaar dat ze gezond is. Ondanks dat bevalling alles behalve mijn hobby is, kijk ik heel positief terug op mijn thuisbevalling. De meisjes waren al weken aan het spoken 's nachts en uitgerekend de avond van de bevalling hebben ze een kamer verder overal doorheen geslapen.

Ruby Mias Neyenhuis
geboren op 26 september 2022.


Uiteraard heb ik zelf de foto voor het geboortekaartje gemaakt maar de newborn lifestyle shoot hebben we door Jonne van BlinkendBeeld laten maken toen Ruby vier weekjes oud was. Zo waardevol om te hebben. De allereerste, en zeker niet de laatste (sorry not sorry Robin) fotoshoot als gezin van vijf.


Bedankt voor het lezen! Ik ben enorm benieuwd wat je er van vond,
laat je het me weten in het gastenboek?!

Gastenboek

Fabienne Fabienne van Berkel
22-02-23 21:28:47
Wat een leuke en mooie verhaallijn heb je. Het leest heel makkelijk weg en prachtig om zo meegenomen te worden in het leven van een hard werkende moeder. Ook al heb je een groot gezin met een strakke planning is alles mogelijk.
Miriam Heijmink de coninck
10-12-20 20:55:35
Amber, wat een leuke schrijfstijl heb je😙